Hotel

Zima

Zima nas objame s svojo svežino in ohlajenostjo. Po občutkih, ki jih vzpodbuja, je zimi najbližja modra barva, ki deluje sveže, pomirjujoče in ohlaja razgrete misli. Marsikomu je modra pravzaprav najbližja barva. Ne nazadnje, večina sveta je modrega (nebo in voda) in doživljanje modre vzpodbuja naše telo k umirjenosti in osredotočenosti ter želji po iskanju notranjega miru.

Dvoposteljna zima- leva- Low-res

V ajurvedi je modra povezana s peto (vratno) čakro, ki naj bi na fizičnem nivoju vplivala na odprtost komunikacije, na emocionalnem na utrjevanje samozavesti, na mentalnem na odpiranje jasnosti misli in na duševnem nivoju na utrjevanje občutka varnosti.

Priporočamo, da si zimsko modre sobe izberete, kadar ste po naravi notranje "vroči", impulzivni, polni energije in zanosa ali kadar morda želite svoje življenje nekoliko upočasniti in umiriti. Ohladitev, s katero lahko na vas vpliva modra barva, je pravo nasprotje poživljajočim sončnim tonom, zato nikar ne izbirajte modrih sob, če vam primanjkuje energije ali se počutite izpraznjeno.

Vendar nam tudi zima lahko prinaša veliko lepih trenutkov, ki nas združujejo. Je obdobje prazničnih dni, v katerih nam sneg, led in mraz lahko pričarajo vzdušje razigranih otroških dni in veselega pričakovanja.

Tradicionalni dogodki v Mariboru